Sustainable

Met onze nieuwe en duurzame collecties van North 56Denim, Replika Jeans, North 56°4, REDPOINT GREEN en CASAMODA GO FOR GREEN met het GOTS keurmerk staan we voor de uitdagingen van onze tijd en bieden we u collecties, gemaakt van duurzame materialen met veel aandacht voor detail. Alle sustainable artikelen in deze collecties worden op een eerlijke, sociale en ecologische manier geproduceerd in de hele productieketen.

Steeds meer kleding in onze winkel is gemaakt met gerecyclede materialen of biologisch katoen. North56°4 heeft de lijn Sustainable met het *GOTS keurmerk, CasaModa gebruikt karton ipv plastic en de lijn Green is van organic cotton, Redpoint maakt gebruik van gerecyclede petflessen in de verwerking van hun jassenlijn. Een goede ontwikkeling is ook dat steeds meer leveranciers, waaronder Eden Valley/Culture hun kleding niet meer in het verre oosten laten maken maar kiezen voor productie in Europa. Er is nu eenmaal ook voor stevige mannen geen planeet B…

*GOTS (Global Organic Textile Standard) is ontwikkeld om organisch katoen en andere biologisch geteelde vezels verder te produceren tot een duurzaam kledingstuk of textiel. De standaard stelt bijvoorbeeld eisen aan fabrieken omtrent het gebruik van schadelijke chemicaliën. Daarnaast hebben fabrieken de verplichting om een duurzaam afvalwatersysteem te gebruiken en zuinig met water en energie om te gaan.
GOTS omvat ook criteria wat betreft arbeidsomstandigheden, die gebaseerd zijn op de normen van de International Labour Organization, zoals het recht op vakbondsvrijheid en het recht op veilige en gezonde werkomstandigheden.