Algemene Voorwaarden FGM

1. Algemeen

1.1         Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en producten van
Allsize For Great Men. De voorwaarden zijn voor een ieder toegankelijk en opgenomen op
de internetsite van Allsize For Great Men (www.Allsize-webshop.nl).

1.2         Door het plaatsen van een bestelling, geeft u te kennen dat u bekend bent de leverings- en betalingswijze en tevens hiermee akkoord gaat. Allsize For Great Men behoudt zich het recht voor haar Algemene Voorwaarden te wijzigen of aan te vullen op ieder moment.

2. Overeenkomst / Aanbiedingen

2.1         Een overeenkomst tussen Allsize For Great Men en haar klant komt tot stand, nadat een
bestelling door de klant geplaatst is en tevens door Allsize For Great Men op haalbaarheid is beoordeeld. De Europese Richtlijn met betrekking tot de consumentkoop geeft aan door op de knop <Afrekenen> te klikken, u definitief een koop/overeenkomst aan gaat en moet betalen.

2.2         Allsize For Great Men behoudt zich het recht voor, om zonder opgave van redenen bestellingen of opdrachten niet te accepteren. Mocht u op dat moment reeds een betaling hebben gedaan, zal deze aan u geretourneerd worden.

2.3        Alle aanbiedingen op de website van Allsize For Great Men zijn vrijblijvend. Aanbiedingen geschieden onder voorbehoud van de beschikbaarheid van de producten. Allsize For Great Men.nl heeft het recht in plaats van het bestelde product een soortgelijk product aan te bieden dan wel de overeenkomst te ontbinden. Ook de klant heeft in dit geval het recht de overeenkomst te ontbinden. Hierover nemen we alvorens tot verzending over te gaan, uiteraard eerst contact op met de klant.

2.4          Ontbinding van de overeenkomst. Door bij ons te bestellen -via de website, telefonisch dan wel per email- ontstaat er een rechtsgeldige koopovereenkomst waarop betaling dient te volgen. Deze overeenkomst kan slechts worden ontbonden indien men als klant binnen 14 dagen na het sluiten van deze overeenkomst aan ons te kennen geeft de koopovereenkomst te willen ontbinden. De overeenkomst is pas ontbonden zodra u  van ons een (mail)bevestiging heeft ontvangen, de bestelling is dan geannuleerd.

3. Betalingen en orderbevestiging

3.1         Na plaatsing van uw bestelling, ontvangt u een orderbevestiging met een uniek ordernummer dat uitsluitend geldt voor de desbetreffende bestelling. Ontvangt u geen orderbevestiging binnen een half uur, neem dan contact op met Allsize For Great Men.

3.2         Betaling dient te geschieden, voordat de levering plaats vindt. Dat kan door middel van iDeal,  handmatige bankoverschrijving, Bancontact, SofortBanking of contant in onze winkel.
Afhalen kunt u bij Allsize For Great Men winkel in Varsseveld, voor openingstijden klik op deze link .

3.3         Alle prijzen op de website zijn zijn in Euro's en inclusief BTW. Onder voorbehoud van druk- en zetfouten. Voor de gevolgen van druk- en zetfouten wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.
De prijzen zijn exclusief verzend- en evt. betalingskosten.

4. Levering

4.1         Levering vindt plaats, nadat wij de betaling van u hebben ontvangen. Bestellingen op werkdagen vóór 17.00 uur en op zaterdag vóór 14.00 uur, worden dezelfde dag nog aangeboden bij PostNL. Zodat deze normalerwijze de eerstvolgende werkdag wordt bezorgd. Bij extreme drukte of onvoorziene omstandigheden bij PostNL, kan er een dag vertraging optreden.

4.2          De bestelling wordt als pakketpost of eventueel als brievenbuspakket verzonden. U ontvangt  automatisch bericht met track&trace nummer zodat u online het verzendtraject kunt volgen.  

4.3        Naast aflevering op uw huisadres kunt u ook kiezen voor de service Pakje Gemak om uw pakket zelf af te halen bij uw dichtsbijzijnde PostNL afhaallocatie. Grote Kleren Webwinkel is niet aansprakelijk voor schade of verlies tijdens transport door de verzendfirma, maar wij ontvangen wel graag bericht indien zich hier problemen voordoen.

4.4          Bij een bestelwaarde boven de € 95,00 worden er geen verzendkosten in rekening gebracht. Bij een bestelwaarde tot € 95,00 wordt een bijdrage in de verzendkosten van €  6,25 in rekening gebracht.

5.  Kortingscodes

5.1         Allsize For Great Men behoudt zich het recht om kortingscodes uit te geven.
Enkel correcte codes worden geaccepteerd. Kortingscodes zijn niet inwisselbaar voor contanten.
6. Ruilen / retourneren
6.1        Indien er sprake is van een consumentenkoop, overeenkomstig de Wet verkopen op Afstand heeft de afnemer het recht een deel van de geleverde goederen binnen een periode van 14 kalenderdagen
zonder opgave van reden te retourneren. Deze termijn begint op het moment, dat de bestelde zaken zijn afgeleverd. Indien de afnemer na afloop van deze termijn de geleverde zaken niet aan
Allsize For Great Men heeft teruggezonden, is de koop een feit.

6.2        U kunt het product dat u wilt retourneren binnen 14 kalenderdagen met de Retourbon terugsturen, bij voorkeur in dezelfde verpakking waarmee het gekomen is. Verder verzoeken we het compleet, ongebruikt en onbeschadigd (ook geen sigarettengeur) en van origineel merklabel, maatkaartje, e.d. te zijn voorzien. Het moet in dezelfde conditie verkeren en mag niet gebruikt of gedragen zijn (passen van kleding is natuurlijk geen probleem). Let op: i.v.m. hygiëne kan ondergoed niet zondermeer geruild of geretourneerd worden. Een kledingstuk mag maar 1 x geruild worden.

6.3        De portokosten alsmede het verzendrisico zijn voor rekening van de klant. Wij raden u aan artikelen retour te zenden via het postkantoor, u ontvangt dan een verzendbewijs. Zendingen, die niet of onvoldoende zijn gefrankeerd, nemen wij niet in behandeling en zullen onmiddellijk worden teruggestuurd.

6.4        Zodra wij uw zending in originele staat hebben ontvangen (ongedragen, in onbeschadigde staat en voorzien van origineel merklabel, maatkaartje, e.d.), wordt het bedrag zo spoedig mogelijk gerestitueerd doch uiterlijk binnen 10 werkdagen. De aan ons betaalde bijdrage in de verzendkosten, worden teruggestort indien u de gehele bestelling retour stuurt. Retourbedragen in vorm van een credit worden alleen via bankoverschrijving teruggestort.

6.5        Artikelen die op wens zijn versteld / veranderd mogen NIET geruild of geretourneerd worden.

7. Persoonsgegevens

7.1         Indien u een bestelling plaatst bij Allsize For Great Men, dan worden uw gegevens
opgenomen in een klantenbestand van Allsize For Great Men. Deze gegevens zullen worden gebruikt voor de uitvoering van de bestelling van de klant. Allsize For Great Men respecteert de privacy van de klanten en draagt zorg voor een vertrouwelijke behandeling van uw persoonsgegevens. Wij zullen uw gegevens nooit moedwillig verstrekken aan derden.
Mocht uw persoonlijke gegevens zijn onderschept doormiddel van internet, dan kunnen wij hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

7.2         Creditcardgegevens van de klant - zoals kaartnummer en vervaldatum - zullen door Allsize-webshop.nl in geen enkele bestand worden opgeslagen.

7.3         Indien u zich inschrijft als klant bij Allsize For Great Men, bent u verplicht om juiste
gegevens te noteren.

8. Garantie en klachten

8.1         Wij vragen u om de geleverde producten bij ontvangst onmiddellijk te controleren. Indien blijkt, dat de afgeleverde zending verkeerd, ondeugdelijk of incompleet is. Dan dient u alvorens over te gaan tot terugzending aan Allsize For Great Men, eerst deze gebreken onmiddellijk schriftelijk te melden aan ons. Terugzending dient te geschieden in de originele verpakking en in nieuwstaat verkerend product. Heeft u het product in gebruik genomen en daarna pas geconstateerd dat er gebreken of beschadiging zijn of juist hierna ontstaan zijn van de
gebreken, vervalt dit recht totaal en kunt u de producten niet meer terugsturen.

8.2        Wij doen er alles aan om een goed product af te leveren. Mocht het toch niet aan uw verwachtingen voldoen neem dan contact op via email op via  info@Allsize-webshop.nl  of via de contactpagina op onze site. Wij proberen dan uw vraag of probleem in overleg zo spoedig mogelijk op te lossen.

8.3         Indien u een klacht wilt indienen en de klacht wordt door Allsize For Great Men gegrond
bevonden, dan zal Allsize For Great Men naar haar keuze de geleverde producten kosteloos vervangen of u krijgt uw geld terug. De aansprakelijkheid van Allsize For Great Men en het bedrag voor schadevergoeding, zal nooit hoger zijn dan het factuurbedrag van de producten. Iedere aansprakelijkheid van Allsize For Great Men voor enige andere vorm van schade is uitgesloten, waaronder aanvullende schadevergoeding in welke vorm dan ook, vergoeding van indirecte schade of gevolgschade of schade wegens gederfde winst.

9. Aansprakelijkheid

9.1        Allsize For Great Men is niet aansprakelijk voor schade veroorzaakt ten gevolge van:
       - Indien de kleding niet is gewassen volgens de wasvoorschriften in het kledingstuk.
       - U de geleverde producten zelf heeft gerepareerd en/of bewerkt of door derden heeft laten 
         repareren en/of bewerken.
       - De geleverde producten aan abnormale omstandigheden zijn blootgesteld of anderszins
         onzorgvuldig zijn behandeld of in strijd met de aanwijzingen van Allsize For Great Men
         en/of de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

10. Afbeeldingen en specificaties

10.1         Op foto's vermeld op deze site rust een copyright. Alle foto's, zo ook de teksten van Allsize For Great Men mogen niet zonder toestemmingen of enig overleg door derden worden gebruikt en elders worden gepubliceerd.

10.2         Kleurafwijkingen van de foto's kunnen geen aanleiding zijn tot schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst. Bij grote afwijkingen van prijs of de kleur zal er tot overeenstemmingen worden gekomen met de klant.

11. Overmacht

11.1        Allsize For Great Men is niet aansprakelijk  indien door haar verbintenissen niet of tijdelijk de afspraken kunnen worden nagekomen, ten gevolge van overmacht.

11.2        Allsize For Great Men behoudt zich in het geval van overmacht, het recht voor haar
verplichtingen op te schorten en is tevens gerechtigd de overeenkomst geheel of gedeeltelijk
te ontbinden of te vorderen, dat de inhoud van de overeenkomst zodanig wordt gewijzigd, dat
uitvoering mogelijk blijft. In geen geval zal Allsize For Great Men  aansprakelijk worden
gehouden en dus geen enige boete of schadevergoeding betalen.

11.3        Indien Allsize For Great Men bij het intreden van de overmacht al gedeeltelijk aan haar
verplichtingen heeft voldaan, of slechts gedeeltelijk aan haar verplichtingen kan voldoen is zij
gerechtigd het reeds geleverde c.q. het leverbare deel afzonderlijk te factureren en is de
afnemer verplicht deze factuur te voldoen.

12. Cookie verklaring
12.1        Wat zijn cookies?
Cookies zijn kleine tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst door de website die u op dat moment bezoekt. Bij een volgend bezoek aan onze website zorgen cookies ervoor dat uw browser meteen wordt herkend.
Dankzij cookies hoeft u niet steeds dezelfde informatie in te voeren of te downloaden, als u bij ons terugkomt. Door cookies zien we ook hoe u onze webwinkel  gebruikt en wat we nog kunnen verbeteren. Verder gebruiken we cookies voor marketingdoeleinden.

12.2        Allsize webshop gebruikt drie soorten cookies, die hieronder worden beschreven.

1.    Cookies voor functionele doeleinden: om het navigeren en het bestellen op de webwinkel van Allsize webshop te vergemakkelijken of om instellingen en/of voorkeuren bij gebruik van onze webwinkel te onthouden.
Voorbeeld: u legt een product in het winkelmandje en rekent niet af. Door het cookie zit het product bij het volgende bezoek aan onze webwinkel nog steeds in het winkelmandje.
2.    Cookies voor analytische doeleinden: met deze cookies bekijken we hoe u de onze webwinkel gebruikt, en waar u vandaan komt. Deze informatie gebruiken we voornamelijk om het gebruiksgemak van onze webwinkel te verbeteren.
Voorbeeld: er kan worden bijgehouden hoeveel bezoekers een bepaalde webpagina bezoeken, zodat Allsize webshop weet welke categorieëen van haar webwinkel populair zijn.
3.    Cookies voor marketing doeleinden: om u persoonlijk en relevante aanbiedingen te kunnen sturen.
Voorbeeld: als u geregeld op de jassenmenu van onze webwinkel komt, wordt er van uitgegaan dat u geïnteresseerd bent in jassen.

12.3        Verwijderen en weigeren van cookies
Via de browserinstellingen op jouw computer kunt u geplaatste cookies verwijderen en het plaatsen van nieuwe cookies weigeren. De wijze waarop verschilt per browser, raadpleeg indien nodig de helpfunctie van uw browser.
Let op: indien u cookies weigert en/of verwijdert kunt u niet altijd van alle mogelijkheden van een website gebruik maken. Daarnaast heeft het weigeren en verwijderen van cookies alleen effect op de computer én browser waarop u deze handeling uitvoert.

12.4        Privacy
Op de persoonsgegevens die Allsize webshop eventueel op basis van de geplaatste cookies verwerkt zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.